Ziarul „Curentul” de marti 1 Noembrie 1938 „Urna cu inima Reginei Maria a fost aşezată in cripta bisericii din Balcic”

0
37

Pioasa ceremonie s’a desfăşurat în prezenţa Suveranului şi a membrilor Familiei Regale

BALCIC 29. Astăzi fiind ziua de naştere a Reginei Maria, a avut loc la Balcic pioasa solemnitate a aşezării în cripta de la biserica Stela Mafis, a urnei în care se găseşte inima marei defuncte aşa după cum a cerut prin testamentul lăsat.

Digiteca Arcanum – descoperă trecutul

La orele 10.30 au sosit cu maşinile, venind din gara Bazargic, A. S. Principele Nicolae, Arhiducesa Ileana, Principele Otto de Habsburg şi Principesa Elisabeta. La ora 11 şi-a făcut apariţia în radă distrugătorul „Regina Maria“ pe care se afla M. S. Regele şi Marele Voevod Mihai. Distrugătorul „Regina Maria” era escortat de distrugătorul „Regele Ferdinand“.

Cele două distrugătoare au ancorat în larg, iar după distrugătorul Regina Maria cuu debarcat şi cu o şalupă au sosit la ţărm M. S. Regele, Marele Voevod de Alba Iulia şi Ernest Urdăreanu ministrul Palatului. In aceiaşi şalupă au mai luat loc d-nii comandori Paul Zloteanu, Mihail Constantinescu și Vlădescu, din marina regală română, care purtau urna de aur în care se găsea inima Reginei Maria. SOSIREA SUVERANULUI In momentul când M. S. Regele a debarcat, cele două crucișătoare au dat onorul trăgând 21 de lovituri de tun.

La ponton, M. S. Regele a fost întâmpinat de d-nii: general Balif, consilier regal, general Paul Teodorescu, ministrul aerului și Marinei, comandor Svidenek, fost adjutant al Reginei Maria, general Rosoviceanu, general Schwab, comandantul garnizoanei Bazargic, colonel Anton Părvulescu, prefetul judeţului Caliacra, locotenent colonel Mateescu, comandantul batalionului de grăniceri-Balcic şi maior Ilie Radu, ofiţer de ordonanţă. Onorurile militare au fost date de către o companie din apărarea maritimă, sub comanda d-lor: locotenent Trache şi Zabrojan.

citeste tot ziarul la :
Arcanum.com/ro/view/Curentul_1938_11/

Lasă un răspuns