La Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe piesele de puzzle ale cercetării noastre se pun aproape singure cap la cap. 🙂 O vilă din piatră pe care o cunoșteam fără să o identificăm până acum ne-a revelat aproape singură proprietarul: e vorba de Kimon Loghi – /ro.wikipedia.org/wiki/Kimon_Loghi

Născut la Serres (Imperiul Otoman) în 1871, Loghi este reprezentantul tipic și original al simbolismului münchenez (Bocklin) din România. A expus la Tinerimea artistică și la Saloanele Oficiale.

Afirmarea sa artistică s-a produs începând cu 1899. În 1904 a avut o expoziție personală în care a prezentat 120 de lucrări care au confirmat succesul său anterior. În urma acestei expoziții, a fost elogiat și comparat cu Franz von Stuck și Gustav Klimt.

[…]

Arhiva Diplomatică reprezintă unul dintre cele mai vechi compartimente ale Ministerului Afacerilor Externe, figurând ca structură funcțională distinctă încă de la înființarea ministerului, în anul 1862.

Prin atribuțiile sale, acest compartiment asigură coordonarea și controlul întregii activități privind organizarea, prelucrarea, conservarea și valorificarea fondurilor documentare existente (peste 8.000 m.l.), atât la nivelul Centralei MAE, cât și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României.

Beneficiind de un fond documentar inestimabil și o semnificativă activitate în sfera diplomației publice, Arhivele Diplomatice reprezintă una dintre instituțiile cele mai solicitate din punct de vedere al cercetării științifice. Desfășurându-se în concordanță cu Legea 16/1996 a Arhivelor Naționale, activitatea cercetătorilor are loc la sala de studiu a Arhivei Istorice, programul permițând studierea în bune condiții a unui număr semnificativ de dosare, precum și realizarea unor importante lucrări documentare.

#KimonLoghi #Balcic #Cadrilater

Cadrilater

Lasă un răspuns